Štampa
Kategorija: Kultura
Pogodaka: 2451

 

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ
Андрићев венац 1

11000 Београд, Србија

На руке Председника Републике Србије
Г-дина Томислава НИКОЛИЋА

е-пошта:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Поштовани господине Председниче!

Позивајући се на многобројне изјаве дате у медијима од стране водећих људи у држави о неопходности изласка на предстојеће противуставне изборе на КиМ које расписује председник лажне творевине тзв. Републике Косово које је флагрантан чин кршења уставног поретка Републике Србије, као и уједно кршења резолуције 1244 Савета безбедности УН, а за недвосмислену и искључиву корист привремених и противуставних институција у Приштини, дозволите да Вам с тим у вези пренесемо отворено неслагање и јавно противљење српске дијаспоре Аустралије.

У више наврата српска дијаспора је истицала, а то чини и овом приликом, да иста као интегрални део српског националног бића не сме, не може и неће се сложити ни са каквим и ни са чијим актом који ће значити директно и/или индиректно признавање само-проглашених институција лажне творевине у Приштини. Излазак на изборе на које Влада Србије не само позива већ и врши притисак на свој народ на КиМ и чини све што је у њеној моћи да на Тачијевим изборима суделује српска ’заједница’ а које расписује илегална творевина са седиштем у Приштини уједно је и признање тој илегалној творевини. Српска дијаспора, као и велика већина Срба у матичним српским државама противна је изласку на изборе са свим ознакама њихове квази државе под покровитељством Приштине и њених ментора. Излазак на изборе које расписују привремене и противуставне институције у Приштини би значио де факто ако не и де јуре признање тих институција. То би даље значило легитимизацију отуђења силом отете српске вековне земље. Једном својевољно предана земља је изгубљена заувек.

Нема оног данас ко је иоле упућен у догађања на Балкану који није свесан огромних и непринципијелних притисака Запада на Србију. Од Срба и Србије се тражи да прихвати ’реалност’ на терену те да пусти КиМ да оде. Наметнути избори на КиМ су део те ’реалности’ на коју смо ми из расејања упозоравали. Недопустиво је да ико, а камоли државни врх слепо верује да ће ово и баш ово бити задњи уступак који Србија чини да би добила приступне разговоре са ЕУ. Кад би ово и било тачно, а све су прилике да није, Србија на исте не сме да пристане. Ниједан народ није био подвргнут толиким и сличним притисцима. Чему све то и зарад чега?! Зар није очито да ЕУ неће никад стати са новим и новим условима. Чим прођу избори доћиће један од емисара са Запада и изложити нове услове. Заварава се свако ко мисли да није тако. Нажалост новија историја је показала да се од Срба и Србије само тражи и отима а ништа им се не даје. Мора се једном за свагда престати са таквом поданичком политиком тј. политиком попуштања и незамерања. Изласком на предстојеће Тачијеве изборе Срби неће постићи ништа, а Србија још и мање. Заузврат Србија ће изгубити право да икад потражује ту територију јер се сагласила са изласком на изборе тј. са изласком исте из Србије.

Да би нас други ценили ми прво морамо ценити себа. Не пристајмо на шта се пристати не сме и не може, не идимо испод сваког поноса и достојанства. Србија (и васцели српски народ) је у својој ближој и даљој историји учинила превише уступака, а да и не споменемо колико је жртава поднела за Европу која јој сад ултимативно захтева да натера српску ’заједницу’ са Севера КиМ како би пристали на мирну интеграцију у приштинске институције. Зар не примећујете да је српски народ преко ноћи претворен у заједницу?! Морате имати у виду прецизне анализе које показују да се хиљадугодишње потискивање православних Срба као геостратешка политика још од Римске империје одвија увек у неколико фаза. Прво народ претварају у ’заједницу’ а сутра ће као и у Црној нам Гори прогласити за некакав одвојени народ па ће Срби (заједница) са Севера КиМ постати ’Косовари’, као што су од Срба/СлоВена делом настали и Албанци али са не словенским језиком. Карте руског академика Селисцева и путописи српских просветитеља као што је Доситеј Обрадовић казују и доказују да је већина топонима у АлБанији слоВенског порекла, што и опомиње на ову тактику корак по корак у отуђењу српског живља и потискивању православних Срба и њиховом покрштавању и превођењу у друге измишљене народе. Тако да се не требате уздати у обећања Запада јер ће и Вас, ако то дозволите, (зло)употребити, потом ће преко неког другог кад се стекну повољни услови реализовати следећу фазу. Не суделујте у томе, јер им намере нису чисте и искрене.

Ми Вам у том смислу господине Председниче прослеђујемо став и одлуку Савета за статусна питања дијаспоре Србије којег сачињавају махом признати правници/адвокати широм расејања па тако и руководећи људи наше организације (којег су сви органи у Србији игнорисали, али историја неће и не може, јер су службеници Владе Србије учинили све да се овај Савет дијаспоре распусти), који је као орган Скупштине дијаспоре Србије и Срба у региону који је указао колико је било, не само штетно по Србе полажење од реалне ситуације на КиМ 1944. године, него је то само било потврђивање (друга фаза) геноцидног потискивања Срба са КиМ које су у првој фази починили нацисти и балисти у време Другог светског рата, те су и предстојећи илегални избори само друга фаза после НАТО бомбардовања и изгона 250.000 Срба из КиМ 1999. године те је стога пре избора српска Влада у преговорима у Бриселу морала тражити да се пре избора прогнани Срби врате у своје домове и да се попишу Албанци који су населили КиМ под покровитељством КПЈ и Јосипа Броза Тита.

Моћници могу да нам одузму све, али не могу да нас натерају да их волимо, да поступамо по њиховим преварама које реализују у неколико фаза, не могу да нас натерају да им дамо легитимитет ако ми то нећемо. Срби а пре свега Србија изласком на Тачијеве изборе уједно пристаје и на излазак КиМ, и Срба који ту живе, из Србије. Ко ово не види сада врло брзо ће видети. Обичан појединац може и да не види па да му се то опрости, али људи који воде Србију то сигурно не могу себи да дозволе.

Господине Председниче, још увек одзвањају речи Ваше заклетве у Скупштини Србије, као и обећања датог српском народу на КиМ да ћете сво своје биће посветити борби за очување српске територије укључујући КиМ. Ево јединствене прилике господине Председниче – позовите српски народ као и припаднике других етничких групација на КиМ којима је Србија на срцу да не излазе на антисрпске и пре свега антиСрбијске изборе. Зар није довољно што привремене и нелегалне институције у Приштини не дозвољавају да се чак ни име Србија не спомене ни у имену странке, а камо ли нешто више, док се истовремено сва обележја привремених институција налазе на гласачком материјалу. Толико о неутралности избора о којој се на сва уста прича као и каква онда будућност очекује Србе кад се мирно интегришу т.ј. изађу из Србије. С тим у вези господине Председниче ми Вас позивамо да спречите илегалне изборе на КиМ бар у оном делу где Срби чине већину. Позовите народ да не суделује у легимитизацији и легализацији отуђења силом отете српске земље КиМ.

Господине Председниче, нико нема мандат да потпише капитулацију или предају целог и/или једног дела територија Републике Србије – Устав то забрањује, а историја не (о)прашта. Излазак на изборе је уједно, сва је прилика, и излазак из Србије – позовите се господине Председниче на Устав Републике Србије као и на огромну подршку српског народа и српског расејања – позовите народ да не изађе на изборе и тиме онемогућите легитимизацију отуђења КиМ. Очи васцелог српства су упрте у Вас, истрајте у борби за српске националне интересе и не дозволите да Вас ико и ишта поколеба у томе. Историја ће на крају свима да нам суди.

Господине Председниче српско расејање је са Вама и уз Вас и полаже сву наду у Ваше државничке способности те верује да ћете имати снаге да заштитите српске интересе на КиМ, и не само на КиМ.

С дужним поштовањем!

У Сиднеју, 1. новембра 2013. год.
СРБИ ЗА ПРАВДУ И ДЕМОКРАТИЈУ
- А У С Т Р А Л И Ј А