Štampa
Kategorija: Književnost
Pogodaka: 992

Udruženje istraživača „Tragovi“ u saradnji sa Narodnom bibliotekom «Sveti Sava» organizuje predstavljanje književnog dela našeg sugrađanina Radovana B. Milića.

Naš sugrađanin, publicista, pisac, pesnik, istraživač, humanista i kulturni poslenik svoje bogato životno iskustvo pretočio je u priče. Do sada je objavio roman »Kad pamet zakasni“   „Poverenik gospodara Zlog“  i druge

Pored autora, o Milićevom stvaralaštvu govore Vojislav Veselinović, predsednik Udruženja istraživača „Tragovi“ i Omer Petojević, pesnik.

Književno veče posvećeno Radovanu B. Miliću je u utorak 19. jula 2022. godine u 19 sati u čitaonici Biblioteke.

http://www.rtvsumadija.com/predstavljanje-dela-radovana-b-milica-u-narodnoj-biblioteci/

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА “СВЕТИ САВА”
Љуби Љубићка 1, 34300 Аранђеловац
ПИБ: 100766155 Шифра дел. 92511
Мат.бр: 7122764 ж.р.бр. 840-176664-47
                   Датум: Дел. број:

ОБАВЕШТЕЊЕ

Удружење истраживача „Трагови“ у сарадњи са Народном библиотеком «Свети Сава» организује представљање књижевних дела Радована Б. Милића.

Наш суграђанин, публициста, писац, песник, истраживач, хуманиста и културни посленик рођен је на Сретење 15. фебруара 1955. године у Аранђеловцу. После завршене основне школе у Банату је завршио Трговачку школу. Био је запослен у предузећима „Колектив“ и „Шамот“. Од осамдесетих година прошлог века живео је у Швајцарској, Грчкој, Италији, Аустрији, Немачкој и другим земљама, а данас живи на релацији између Србије и Словеније, у свом родном граду и Словенским Коњицама између којих је успоставио и културну сарадњу. Богато животно искуство преточио је у приче. Био је добровољац у одбрамбеном рату на Косову. Добитник је бројних награда, редовни је члан Матице српске и Удружења Књижевника Србије, уредник двојезичног часописа »Трагови-Следи“, оснивач и председник Српско словеначког културно хуманитарног друштва »Сретење“ из Словенских Коњица у којем је окупио и Србе и Словенце. До сада је објавио роман »Кад памет закасни“ (2008), „Водич за држављане Србије са боравком на простору Р. Словеније“ (2009), „Ко памет замуја“ – словеначко издање књиге „Кад памет закасни“ (2010), „Загледан у небо“ (2010), „Светски рат против једног човека – академик Буровић дисдент бр. 1“ (2011), „Повереник господара Злог“ (2013), „Песник и девојка“ (2016), „Срби у Словенији
– хроника“ (2017), књига љубавне поезије „Нема те, а у мени си више него икад“ (2018) и књигу трактат „Ко сте, ви, Хрвати?“ (2021).
Поред аутора, о Милићевом стваралаштву говоре Војислав Веселиновић, председник Удружења истраживача „Трагови“ и Омер Петојевић, песник.
Књижевно вече посвећено Радовану Б. Милићу је у уторак 19. јула 2022. године у 19 сати у читаоници Библиотеке.

ВД директора,

__________________________
Биљана Радашиновић