Štampa
Kategorija: Svet životinja
Pogodaka: 2226

Током божићних празника, црква Светог Димитрија у Сушици крај Приштине је обијена и опљачкана. Албански починиоци поломили су прозор на цркви и однели кутију са новцем у којој се прикупља прилог за цркву. Није познато колико је новца однето.
Иконе на поду

Светиње Српске православне цркве често су мете лопова на Космету. Летос је црква Свете Петке у селу Дрсник у Клини, два пута за 48 сати обијена и оскрнављена. Из цркве за коју се верује да је грађена и осликана у 16. веку украдено је 60 евра, динари, а све иконе су оборене на под. Починиоци нису ухапшени, а када се подигла медијска прашина, припадници органа реда и мира као потенцијалне осумњичене испитивили су Србе који су пријавили пљачку.

Отац Саво Шмигић упутио је очајнички апел, покушавши да „објасни“ вандалима да у цркви нема пара.

– Нисмо толико наивни да остављамо новац. Овако се само прави материјална штета цркви. Уколико вам је потребан новац дођите и тражите, даћемо вам – казао је Шмигић.

Обијање цркве је откривено дан након што су вандали уринирали у храму Христа Спаса у Приштини.

Како улазе у цркву као у тоалет снимила је телевизијска камера, као и то да се скрнављење и вандализам догађа наочиглед патроле окупаторско-шиптарске полиције, која не реагује.

Црква Светог Димитрија у Сушици је, за последњих годину и по дана, други пут на мети пљачкаша.

Прошли пут, наводно, када је обијена, у цркви је било и трагова крви. Полиција је извршила увиђај, и ту се све завршило.

И овога пута шиптарско-окупаторска полиција је констатовала оно што је свакоме очигледно, да су провалници ушли кроз прозор и однели кутију са парама.

Имајући у виду њихов досадашњи рад од њих нико ни не очекује да пронађу лопове.

Извор: Вести онлајн