Štampa
Kategorija: Svet životinja
Pogodaka: 2276

Након конфискације „Трепче“, Приштина креће у одузимање и све имовине СПЦ у јужној српској покрајини.

Према речима Љубомира Марића, министра администрације и локалне самоуправе у косовској влади, правни тим Српске листе ужурбано ради да би спречио паклени план Приштине.

– Правни тим Српске листе данас би требало да преда жалбу Уставном суду Kосова којим ћемо доказати зашто закон о „Трепчи“ не може бити валидан. Пошто више не присуствујемо седницама владе, не знамо какав је план у вези са спровођењем тог закона, али од тренутка усвајања у скупштини остављен је рок од 15 дана за све приговоре.

Умерени смо оптимисти да ћемо успети да оборимо закон и свакако смо борци за наш народ, јер нас искључиво интересује право радника и комбината. Сада, ако би се створио овако опасан преседан, све је могуће, па и одузимање имовине СПЦ, али то је питање за међународну заједницу, од које се очекује да примењује исте стандарде свуда – рекао је Марић за „Ало!“ и додао да не верује да ће се неко усудити да насилно преузме контролу над „Трепчом“.

Интересантно, јуче је косовско министарство културе блокирало наставак радова на обнови Храма Светог Николе у комплексу манастира Свети архангели код Призрена, а радницима је запрећено полицијом уколико наставе радове.

– Забраном обнове тог храма се онемогућава слобода верског живота и отворено се гуши живот наше цркве злоупотребом институционалне власти – рекао је епископ Теодосије.

Kларк и Медлин желе да наплате бомбе“

На KиМ тренутно ради и компанија „Енвидити“ некадашњег генерала Веслија Kларка, који је био главнокомандујући НАТО током бомбардовања Југославије, а управо она чека на ексклузивну лиценцу за ископавање лигнита за производњу течног горива и гаса на целој територији KиМ. Ту је и предузеће АЦМ, које контролише Медлин Олбрајт, некадашња државна секретарка САД. – Немам података да ли су умешани у причу о „Трепчи“, али нема дилеме да то двоје ужасних ратних профитера сада желе да наплате бомбе – сматра Дрецун.

Ало