Štampa
Kategorija: Zanimljivosti
Pogodaka: 2185

Malo je ljudi koji ne vole da zavire u tuđe zabrane, pogotovu ako su njihovi vlasnici poznate ličnosti. Tu znatiželju sada možete da zadovoljite čitajući knjigu „Tajne slavnih Srba“, autora Aleksandra Đuričića.

Kao pisac knjiga o Paji Vuisiću i udovicama poznatih pisaca, Đuričić je vešto izbegao tabloidne zamke ovakvog štiva, otkrivajući zanimljive, provokativne, na momente i mračne priče iz života 23 poznate ličnosti.
Zašto je Mira Trailović ošamarila velikana srpskog glumišta Ljubu Tadića, po čijem savetu je Milorad Pavić krenuo sa sendvičom u ruci po brakorazvodni papir i da li je Ivo Andrić isključen iz masonske lože zbog ljubavne afere sa ženom Gustava Krkleca ili sa samim Krklecom, samo su neke od ispričanih tajni.
Promocija knjige za koju je ilustraciju uradio muralista Andrej Josifovski Pijanista, održana je u utorak uveče, u Kući Đure Jakšića.
Autor Aleksandar Đuričić potpisuje budući bestseler
Razgovor je vodio nadahnuti Marko Šelić Marčelo, zanimljive delove čitali su glumica Vesna Čipčić i Zafir Hadžimanov, istoričarka Radina Vučetić svemu je dala intelektualni ton, izdavač Manojlo Vukotić objašnjavao kako je došao na ideju da tajne razotkriva baš Aleksandar Đuričić, dok je prijatnoj atmosferi posebno doprineo sjajni bend Hotel Makedonija.