Posle duže, ali opravdane pauze prouzrokovane ograničavanjem okupljanja zbog pandemije korona virusa, u Frauenfeldu je održano prvo druženje ove godine u okviru projekta Serbika kafe – očuvanja srpskog jezika, pisma i kulture. U prostorijama Kantonalne biblioteke, gde se održavaju skupovi Serbika projekta, svoju nove knjigu, “Niz vodopad misli”, predstavila je pesnikinja Jelena Kostić.

Write comment (0 Comments)

Srpska pravoslavna crkva dobila je četvrti hram u Beču, koji se nalazi u 12. bečkom okrugu. SPC preuzima katoličku župsku crkvu “Am Šepfverk”.

Write comment (0 Comments)

Piše : Prof. Dr Kaplan BUROVIĆ, akademik

Od vremena je dokazano da Albanci nemaju etničke veze sa Ilirima. Priznali su to i najveći albanski albanolozi, akademici Eqrem Čabej, Aleks Buda i Shaban Demiraj. Ali ima i takvih Albanaca, koji se i dan-danas upinju u njihovo navodno poreklo od Ilira, najčešće pseudonimima, jer im ime ne poznaje niko ni za šta.

Write comment (0 Comments)

Piše : Prof. Dr Kaplan BUROVIĆ, akademik

Na sajtu www.zeriislamit, nekakav Nexhat Ibrahimi, moguće Ulcinjanin, ne samo u svoje ime, već i u ime « jedne grupe, koja poziva u ono što je korisno, naredjuje za dobre poslove i zabranjuje loše» (KUR’AN, Ali iman – 104), piše i objavljuje na tom svom sajtu poduži članak «HAFIZ ALI ULQINAKU (1853-1913)».

Write comment (0 Comments)

U oktobru 2021. zabeleženo je da se broj Srba u dijaspori umanjio za 92.000 državljana u odnosu na isti period prethodne godine, a pozitivan trend povratka naših ljudi iz inostranstva posebno je vidljiv u uzrastu mladih i visokoobrazovanih, čiji povratak su, osim epidemije, ubrzale i dobre poslovne prilike u Srbiji.

Write comment (0 Comments)