Na adresu redakcije OnLine časopisa tragovi-sledi, ali i na moju ličnu adresu je stiglo alarmanto pismo prof. dr Kaplana Burovića - akademika. U pismu piše:

Dragi brate Radovane!

Evo treći mesec sto sam u čeljusti MAFIJE. Dana 05.maja i 16. maja ove godine učinili su mi dve operacije u srcu, u HOSPITAL DE LA TOUR - Ženeva. Dana 07.06.2018., su me prebacili u Centar za Rekreaciju "LE NOIRMONT" - Jura - SUISSE. U pola noci (17-18.06.) udarili su me u glavu  nekim tvrdim predmetom, dok sam spavao u ležaju 157 tog Centra opijen i bez svesti od nekog prekomernog leka za spavanje. Došao sam pri svesti negde oko 10h., svezan, u ambulatnim kolima i sa puno policajaca, ili medicinskog osoblja u policajskoj uniformi. Odmah sam prebačen u bolnicu grada Jura, gde su me uveli u skener. Koliko sam mogao da razumen francuski, u pola noći sam pokušao da se izvučem iz kreveta i odem u WC. Tom sam prilikom - kako su to tumačili oni koji su se okupili oko mene i skanera - pao i povredio se u vrat i u glavu, mali i veliki mozak. Po skenero-pregledu-ekzaminaciji govorilo se da nemam nista slomljeno.Odmah su me vratili u Centar, u moj krevet i , oko 17.h., dali mi i da jedem doručak, ruçak i večeru, sve odjednom. Od toga ja još nisam mogao ništa da jedem, jer mi još nije izašla u potpunosti ni narkoza. Tek sam se sutradan, 19.06.2018., počeo da priberem i mislim mojim mozgom. Činjenice su neosporne da nisam pao s kreveta. Udaren sam u glavu nekim tvrdim predmetom, pošto mi je prethodno data prekomerna doza "leka" za spavanje. MAFIJA, u čijim sam rukama, nastavlja sa svojim radom na tome da me likvidira fizički i prikaze nenormalnim, koristeći za ovo dobar glas koji uživaju u Švajcarskoj i na sve strane sveta švajcarski lekari. Molim te da najhitnije intervenišeš na sve strane sveta i na svim jezicima, prije svega preko mediija, a zatim i preko OUN, Otsek za Ljudska Prava. Moguće je da su mi zdravlje za navek upropastili, a i da me iz dana u dan očekuje smrt. Javi najhitnije prijem ovog mesazha, a i što si do sada konkretno učinio.

Pozdrav,
Akademik
Kaplan BUROVIC .

P.S.- Stupite najhitnije u kontakt sa Savezom Knjizevnika Švajcarske - SaD, ciji sam član, i tražite od njih da pošalju svoje ljude, zvaničnu komisiju da izvide kako stoji stvar. Dobro bi bilo da i naša Redakcija pošalje za intervju svog dopisnika.