Štampa
Kategorija: Rasejanje
Pogodaka: 2369

Kristijan Kovačević, poslanik Socijaldemokratske partije Austrije (SPOe), ističe da je za srpsku zajednicu, kao najveću etnička zajednicu u Austriji, najvažnije da u interesu naše dece bude jedinstvena i da time podstiče integraciju.

Kovačević je, povodom pisanja o aktuelnoj situaciji u Savezu Srba u Austriji, za „Vesti“ kazao da već godinama aktivno prati dešavanja u srpskoj zajednici u Austriji.

– Ranije sam bio član jednog srpskog kluba u Tirolu. I rad krovnih organizacija lično pratim sa velikim interesovanjem, kao što to čini i SPOe. Mi cenimo rad svih aktivista Saveza Srba u Austriji i veoma smo zahvalni članovima mnogih srpskih udruženja i organizacija u celoj državi za njihovo angažovanje i društveno-kulturalni doprinos“, istakao je on.

– Moja vrata su uvek široko otvorena za sve želje i težnje Srba i srpskih udruženja i organizacija u Austriji. Kao poslanik srpskog porekla sebe smatram mostom između Saveza Srba u Austriji, srpskih klubova i politike – poručio je prvi poslanik srpskog porekla u austrijskom parlamentu.

Podsetimo, nedavno je Saša Božinović, član Predsedništva Saveza Srba u Austriji i potpredsednik Srpskog kulturnog centra „Stevan Mokranjac“ iz Beča javno zatražio hitne promene u Savezu koji, kako je naveo, loše radi, za razliku od klubova koji su odlično organizovani.