Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 3001

Umesto da bude pohvaljen od strane šefova, saobraćajac prolazi kroz pakao. Prete mu suspenzijom, disciplinskim postupkom... ministar državne uprave i lokalne samouprave, uhvaćen je pre nekoliko dana u brzoj vožnji, zbog čega mu je na licu mesta napisana prijava!

Saobraćajna policija zaustavila je ovog socijalistu, koji je bez protivljenja priznao prekršaj pošto je radar registrovao prekoračenje dozvoljene brzine. Problem je, međutim, nastao u MUP, gde, kako Kurir saznaje, prete i suspenzijom policajcu koji se usudio da gospodinu ministru napiše kaznu.

Rutinska kontrola


- Saobraćajna policija je bila u rutinskoj kontroli i zaustavili su automobil, u kojem je bio ministar Ružić. Kako je radar registrovao prekoračenje brzine, ni on se nije bunio kad je policajac pisao prijavu - priča izvor Kurira i dodaje da je tek posle toga policajac nagrabusio.

- Umesto da budu pohvaljeni što profesionalno obavljaju posao, šefovi u MUP su se obrušili na jadnog čoveka - kako se on to, zaboga, usudio da piše kaznu ministru, da li je on normalan... Očekivalo se da će se na tome završiti, ali su pritisci samo jačali, prete mu disciplinskim postupkom, suspenzijom. Skandalozno je da ni kriv ni dužan strada čovek koji je pošteno radio svoj posao - navodi naš sagovornik.


Ministar Ružić priznaje da je načinio saobraćajni prekršaj.

- Žurio sam po dete na trening. Policajci su bili uljudni, profesionalni i korektni - tvrdi on i negira da ima bilo kakve veze s torturom kroz koju sada prolazi policajac.

- Niti sam zvao bilo koga iz MUP, niti je sa mnom bilo ko iz MUP kontaktirao tim povodom. Nema potrebe za takvim postupanjem ni sa moje niti s njihove strane - zaključuje Ružić.


Ko drži rekord


Zasad, koliko je javnosti poznato, rekord u kršenju saobraćajnih propisa drži njegov stranački kolega Dušan Bajatović, generalni direktor „Srbijagasa“. On je na auto-putu Novi Sad - Subotica pre tri godine uhvaćen kako službenim automobilom, kojim je upravljao njegov vozač, „leti“ 210 na sat iako je na toj deonici dozvoljena brzina 120.