Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 2446

Омладина Српске Деснице данас је одржала протест више десетина младих против НАТО-а, испред седишта Министарства Одбране Републике Србије- Тим поводом, министру одбране Александру Вулину предато је писмо са јасним захтевом да се канцеларија НАТО-а исели из зграде Министарства одбране.

Скупу и окупљеним медијима се емотивним говором обратио Михаило Јањић повереник Српске Деснице за Нови Сад, док је Борис Кнежевић председник омладине Српске Деснице предводио делегацију која је ушла у зграду министарства да преда званично захтеве упућене министру о избацивању НАТО канцеларија из институција Војске Србије.

"Поштовани министре одбране господине Вулин, обраћамо вам се у име српских родољуба, у име свих они који су претрпели злочиначку нато агресију, која је под слогном 'милосрдни анђео' бомбардовала српски народ, у име Милице Ракић и све недужне деце, у име свих војника који су страдали бранећи своју отаџбину, у име свих жртава рата 1999. године", поручују у писму омладинци Српске деснице.

Они даље наводе да, подржавајући политику републике Србије о војној неутралности, траже да се канцеларија НАТО алијансе премести из Министарства одбране и институција Војске Србије.

"Војна неутралност републике србије јесте чувар наших националних интереса и јасно означава наш државни суверенитет", подсећају у писму Вулину и оцењују да је канцеларија НАТО алијансе у Министарству одбране сраман чин, који је починио режим демократске странке.

"Задњих година Министарство одбране је јасно показало промену у политици чије је оличење било топљење тенкова Војске Србије, коју је спроводио издајнички жути режим", тврде омладинци Српске деснице и подсећају да Министарство одбране сада опрема војску савременим руским наоружањем, враћа ратне хероје да буду учитељи будћим генерацијама војних официра, и враћа углед и понос војсци србије.

"Испуњење нашег захтева било би настављање патриотске политике коју спроводи Министарство одбране, а за коју има подршку српског народа", поручује Српска десница у писму министру Вулину.

Они закључују да би јасна политика војне неутралности и поштени односи са партнерима, и на истоку и на западу, требало да значе да, као што ОДКБ нема своје канцеларије у минстарству одбране, тако ниједан други савез не би требало да их има, а поготово не НАТО.