Protest u organizacije incijative „Nema predaja Kosova i Metohije“ zbog intervjua Ramuša Haradinaja održan je ispred TV Hepi. Govornici su optužili Milomira Marića da Haradinaja predstavlja kao jednog običnog Albanca sa kojim Srbi trebaju da razgovaraju, što vide kao pripremu terena za priznavanje Kosova ka nezavnisne države.

Ispred zgrade TV Hepi u ulici Aleksandra Dubčeka je pored protestanata bilo prisutno i 20-ak pripadnika policije, ali nije bilo incidenata. Okupljeni su poručili da su ogorčeni davanjem legitimiteta ratnom zločincu Ramušu Haradinaju.

Mi ne zaboravljamo srpske žrtve, poslednja srpska žrtva na okupiranom Kosovu i Metohije je bio Oliver Jovanović, tačno na 3 meseca od ubistva Olivera Ivanovića, Milomir Marić pušta emisiju sa Ramušem Haradinajem. Moje mišljenje o Ivanoviću je komplikovano, učestvovao je u albanskim institucijama, ali je on ujedno i odgovoran za opstanak Kosovske Mitrovice kada su Albanci hteli da okupiraju i Sever Kosova – poručio je Damjan Knežević.

Mariću vi danas razgovarate  sa šiptarskim teroristima onima koji su vadili našoj deci srce iz grudi i prodavali organe belosvetskom ološu po Evropi. Sram vas bilo! – rekao je Knežević.

Nemanje Petrović jedan od organizatora skupa kaže da prema navodima Marića Albanci su navodno protiv emitovanja emisije, što je medijski spin u cilju da sa pripremi javnost da Kosovo dobije stolicu u UN. „Milomir Marić pokušava da nam ratne zločince i srpske kasapine, kao što je Ramuš Haradinaj, prikaže kao normalne ljude sa kojima može srpska strana sasvim normalno da razgovara i sarađuje. Ako prihvatimo tu realnost koji nam nudi Marić, onda bismo poslali jasnu poruku i sliku svetu da je sasvim normalno činiti zločine nad Srbima i za to ne odgovarati i ne snositi nikakve posledice“ zaključio je Petrović i poručio građanima da očekuju nove proteste na temu Kosova i Metohije.

Izvor: Dnevna Gazeta