Štampa
Kategorija: Srbija
Pogodaka: 1595

Биографски филм "Тесла" са Итаном Хоком у улози Николе Тесле требало би да се појави у биоскопима "на захтев" од 21. августа, а сада је управо објављен трејлер из остварења у режији Мајкла Алмериде, у којем играју и Кајл Меклахлан и Ив Хјусон.

“Ноћу радиш у тајној лабораторији, испаљујеш муње ка небу”, каже женски глас на почетку трејлера.

Филм приказује неке од највећих патената Николе Тесле, укључујући и наизменичну струју и чувени трансформатор, а прича прати све што се догађало између његових проналазака, пише “Холивуд рипортер”. Ово остварење премијерно је приказано на фестивалу Санденс и добио је одличне критике, а судећи по трејлеру у питању је помало неконвенционална екранизована биографија.

“Ако укуцате Никола Тесла на Гугл, добијете 34 милиона резултата”, прича Ив Хјусон у лику Ен Морган, ћерке магната Џеј Пи Моргана, док отвара лаптоп.

Кајл Меклахлан игра Теслиног ривала Томаса Алву Едисона, који доводи у питање изуме генија из Смиљана, сматрајући његов рад дангубљењем, а проналаске непрактичним и унапред осуђеним на пропаст.

Трвења међу двојицом научника се повећавају када Тесла изјави да му Едисон дугује хиљаде долара и сусреће се са Џеј Пи Морганом (Дони Кешаварц). Пословно и лично почињу да се мешају када филмски Тесла започиње везу са Моргановом ћерком.

Ривали: Кајл Меклахлан игра Томаса Едисона Фото:Сцреенсхот/Yоутубе/Мовие Траилерс Соурце
Кроз трејлер се, примећују новинари “Холивуд рипортера”, провлаче различити технолошки уређаји попут лаптопа који отвара Ив Хјусон или мобилни телефон који Меклахлан извлачи, а филмска Ен Морган пројектује и слајд шоу о Тесли на великом екрану.

“Свет у ком живимо сан је који је Тесла сањао први”, каже она.