Грађански Покрет уједињених фантома (ПУФ) саопштио је данас да је велики скандал када особа оптужена за тешка кривична дела, као што је Вељко Беливук, каже да је радила за државу, и да "озбиљно друштво не би преко таквог скандала прешло као да је то само још једна од многих афера".

Поводом одбране коју је пред судом изнео водја криминалног клана Вељко Беливук и његове изјаве да је сарадјивао с влашћу, ПУФ је саопштио да су чланови те организације два пута нападани, током протеста испред Скупштине Србије и испред зграде РТС-а, као и да се сумња да су нападачи били припадници Беливукове групе.

„Законски заступници ПУФ-а Милан Пернат и Миљан Чичић се искрено надају да ће добити одговор на питање ко је Перната 8. јула 2020. године током демонстрација испред Скупштине Србије напао са упаљеном бакљом уперевши је у лице и том приликом отео мобилни телефон. Након што му је отет телефон један од два нападача је викнуо ‘ово ти је поздрав од Неше слине’, а затим су побегли у гужву“, навео је ПУФ у саопштењу.

ПУФ наводи да њихови чланови нису успели да поводом тога дају изјаве у Полицијској станици Стари Град, да је случај исто вече пријављен ПУ Зрењанин, и да „до дана данашњег нема одговора на питање ко је то урадио“.