"Српски глас" из Мелбурна је српско штампано гласило у Аустралији, једино на ћирилици. Ових дана слави двадесет година излажења.

Емисија Срби са петог континента, аутора Драгана Гавриловића изненадиће нас темом која је посвећена јубилеју - 20 година постојања Српског гласа из Мелбурна, јединог листа на ћирилици.

Српски глас излази сваког петка у Мелбурну и може се купити широм Аустралије - у свим новинарницама и нашим клубовима.

„Имамо велику подршку од наше српске заједнице на челу са нашим владиком Иринејем. Имамо сарадњу са нашим конзулатом, амбасадом, сви нам се јављају, што је лепо...ту су наши доктори, адвокати, професори...Можете да видите у Српском гласу колика је промена техничка, само имамо похвале", каже Живана Јовановић.

„Сваког петка широм Аустралије Српски глас доноси вести из Србије и српске заједнице. Поред вести имамо рубрике из културе, спорта, интервјуе, коментаре, као и ауторских  текстова...Трудимо се да покријемо све актуелне теме које могу да интересују наше људе", каже Светлана Петровић.

„Ми смо остали при томе да веб издање буде као и штампано, на ћирилици. Ту се јавља проблем јер многи наши читаоци виде себе на фотографијама а не знају шта испод њих пише.Тада ступе контакт са мном, а ја покушавам да им објасним о чему се ради и да их заинтересујем да поново науче ћирилицу, јер стварно не треба заборавити нешто што је наше, што само ми имамо, без обзира да ли се сматрамо Србима или аустралијским Србима", каже Синиша Станковић, веб издање Српског гласа.