Piše: Prof. Dr Kaplan BUROVIĆ, akademik
Ovih dana je akademik, prof. dr Kaplan Burović završio pisanje i poslao za štampu dva nova djela. KNJIŽEVNIK i ISTINA JE NEUNIŠTIVA. U prvom djelu se zauzeo istorijom njegove pripovijetke „Književnik“, koja je 1959. godine izneta pred sud i na bazi koje su Akademika optužili i osudili za neprijateljsku propagandu, u Tetovo – Makedonija. U drugoj knjizi je sakupio njegove studije i dopise, koje je objavio po raznim organima štampe u toku 2017.godine.

Write comment (0 Comments)

U prodaji je drama Milovana Lalovića – Pohodilac snova.
Lalović (1979), koji se do sada dokazao kao pisac naučnofantastičnog i horor žanra, pokazuje da uspešno izlazi na kraj i sa dramskim tekstovima.

Write comment (0 Comments)

Прилаз до јужнe жeлeзничкe станицe у Бeчу, био јe очишћeн од снeга и спреман  као и сваке претходне зиме за поновни дочек - Орјент експреса - најславнијег воза у историји железнице. Тада, уосталом као што то и данас бива, воз је је био веза и спој Цариграда са најисточнијим делом Алпа у Бечкој котлини и самим градом Бечом.

Write comment (0 Comments)

Славица Јовановић књижевница и новинарка и овим својим делом  не клечи пред злотвором, већ исказује снажни бунт пред неправдом и насилништвом оних који не престају да насрћу на српски народ .

Write comment (0 Comments)

Rodjena u Šidu gde i sada živi. U Beogradu je završila Filološki fakultet- profesor srpskog jezika i književnosti. Piše pesme i kraće pripovetke. Pesme je objavljivala u književnim listovima i časopisima.

Write comment (0 Comments)