НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Ухапшен и отац Наум! Како сазнаје Србин.инфо, са лица места од самих верника, док се у Србији се несметано снимају и приказују сатанистички ријалити програми, дотле полиција упада у порту манастира посвећеном Св. Јустину Ћелијском (подигнут од православноверујућих из Епархије Рашко-призренске у егзилу коју предводи владика Артемије), претећи окупљеном народу на литургији да ће после молитве упућене живоме Богу, Исусу Христу, бити одведени на Сајам у Београду, као неко ко је потенцијално заражен корона вирусом.

Верници јављају да је прво полиција била у порти манастира, одакле је саопштила присутнима да ће после литургије бити одведени на Сајам у изолацију јер су прекршили забрану окупљања људи док траје ванредно стање због епидемије узрокованом корона вирусом; а затим је стала на капији манастира сликајући људе са литургије и таблице возила са којима су верници дошли на молитву. Након литургије, а после беседе окупљенима, владика Рашко-призренске епархије у егзилу, хорепискуп Наум је пришао полицији тражећи од њих додатне информације.
По казивању верника из манастира владика Наум је добио информације од полиције да ће присутни бити пуштени да оду слободно кући, али да је веома вероватно да ће накнадно бити из својих домова спроведени на београдски сајам у изолацију.
Подсећамо, док полиција, због уредби Владе Србије, прети да ће православне вернике који присуствују литургији да ухапсе и спроведе у изолацију на Сајамм дотле режимске телевизије, као што су ТВ Пинк и ТВ Хепи несметано приказују ријалити програме у којима учествују на десетине актера у малом простору као да за њих не постоје споменуте уредбе српске владе.
Да ли то значи да за режим Александра Вучића програм ријалитија је нека врста верског обреда коме треба да присуствује целокупно становништво Србије и који морају да се зато одрже по сваку цену?

НАЈНОВИЈА ВЕСТ

Како нам јавља верник Мирослав Тодоровић, полиција је ухапсила Артемијевог владику Наума!

– Сачекали су да се народ разиђе, а испред манастира је остало око 15 припадника полиције. Затим су ушли полицајци у цивилу и ухапсили владику Наума – каже Тодоровић.