ГРАДИШКА,/СРНА/ Трагови - Мјештани Доњих Карајзоваца код Градишке видјели су јутрос медвједа тешког више од 200 килограма на ораници удаљеној неколико метара од кућа у овом селу у Лијевчу пољу.

Саша Миленковић из Доњих Карајзоваца каже да се возио аутомобилом кроз село када је угледао медвједа који је изашао из поља сунцокрета,

прошетао се ораницом покрај пута на 15 метара од његовог аутомобила и након тога се сакрио 100 метара даље код мајдана обраслог шипражјем.

Медвједа је примијетило и још неколико мјештана који живе у кућама у близини мајдана, који сада обезбјеђују полиција и ловци.

Дејан Станојевић, који је такође видио медвједа, истакао је да су били у невјерици, будући да у овом лијевчанском селу нема много дивљачи, а посебно медвједа, који се ријетко виђају и у Поткозарју.

Ловочувар Ловачког удружења "Лијевче" из Нове Tополе Драгољуб Ђукић каже да су ловци лоцирали траг медвједа који је ушао у мјесто у околини мајдана, гдје се вјероватно сакрио, а нису уочени трагови да је отишао даље.

Ђукић каже да је један човјек видио медвједа и у четвртак, 5. новембра, код пољопривредног аеродрома удаљеног око два километра од овог мјеста, али то није пријавио.

Он каже да је и рано јутрос пријављено да је једна особа видјела медвједа како прелази пут недалеко од католичке "црвене цркве" у Новој Tополи.

Ђукић је навео да је Полиција контактирала са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и очекују упутства шта даље радити.

До тада, Министарство је наложило да се обезбиједи локалитет гдје се наводно медвјед скрива да би он у вечерњим часовима евентуално сам напустио село.

Ђукић каже да су упутства дате под претпоставком да је ријеч о дивљем медвједу, али додаје да постоји могућност да је медвјед припитомљен, те да га је несавјесни власник пустио у ово подручје гдје он не може да се снађе.