- Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom - piše


Nakon što se naša ovogodišnja predstavnica na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta, našla na meti brojinh napada zbog uskršnje fotografije, oglsio se RTS.

Naime, oni su  zvaničnim saopštenjem oštro demantovali dovođenje Konstraktinih fotografija u vezu sa aktuelnom političkom situacijom i nemirima u Ukrajini.

- Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“ - piše u saopštenju i dodaje se:

- Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno.
Šakota o trenutnoj atmosferi oko kluba: Kritika će uvek biti, treba izdržati još 60 utakmica

- Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Podsetimo, predstavnica Srbije na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta, našla se na meti kritika tviteraša zbog fotografije kojom je čestitala Uskrs.

Naime, na Tviteru je Konstraktina uskršnja fotografija izazvala lavinu komentara, jer je neke oblik stočića podsetio na slovo "Z".
Iako uopšte i nije sigurno da je Konstrakta ovom fotografijom htela da pošalje bilo kakvu poruku, sem one primarne, a to je da čestita praznik, korisnici društvenih mreža su se ipak posvađali.