Neverovatna priča.

Kultna grupa „Generacija 5“ otpevala jednu od najlepših numera u bivšoj Jugoslaviji „Ti samo budi dovoljno daleko“, a emotivne stihove napisala je čuvena Marna Tucaković. Upravo ona je istakla pre par godina da je to jedan od njenih najboljih pesama. Pevač Goran Milošević maestralno ju je otpevao, posvetivši je jednoj od najfatalnijih Beograđanki toga vremena, piše Kurir Stil.

Kako je nastala legendarna grupa?

Osnovana je u Beogradu sredinom 1977. godine. Prvu postavu su činili klavijaturista Dragoljub Ilić, bubnjar Boban Đorđević, pevač Jovan Rašić, gitarista Dragan Jovanović Krle i basista Dušan Petrović. Na prvim singlovima iz 1978. i 1979. godine grupa je svirala hard rok sa uticajem džez roka, a sa dolaskom novog pevača Gorana Miloševića, rođenog brata poznate pevačice Slađane Milošević, postepeno su se okrenuli komercijalnijem zvuku.

Na jesen 1979. godine objavili su i treći singl sa kojeg se izdvaja njihov najveći hit „Ti samo budi dovoljno daleko“. Prva ploča „Generacija 5“ izašla je 1980, a druga „Dubler“ dve godine kasnije. Iz ovog perioda ostali su hitovi „Dolazim za pet minuta“ (tekst napisao Bora Đorđević), „Ti i ja“, „Dubler“ …

Grupa je prestala sa radom 1982. godine, da bi se članovi u izmenjenom sastavu opet okupili deceniju kasnije, tada su nastali evergrinovi poput: „Najjači ostaju“, „Ritam dodira“, „Šta ćemo sad nas dvoje“, „Povedi me u noć“ i „Nosi je košava“. Poslednji singl objavili su 2016. godine „Opasna po život“. Ovo je ujedno bila i prva numera koju su uradili sa novim stalnim članom, pevačem Milošem Bajatom.

A kome je, zapravo, posvećena pesma „Ti samo budi dovoljno daleko“?

Goran Milošević je čuvene stihove posvetio jednoj velikoj beogradskoj dami, ali i buntovnici, Jeleni Tinskoj!

Bila je jedna od najfatalnijih žena tadašnje Jugoslavije, a njen talenat za ples, balet i glumu nije prošao nezapaženo.

Sa kultnom igračkom grupom „Lokice“ je igrala 120 koncerata za 60 dana. Bile su toliko popularne, da su svi želeli da ih upoznaju. Reč je o grupi koju je formirala Lokica Stefanović. „Lokice“ su na svim koncertima pratile Zdravka Čolića i igrale.

Nekoliko puta su igrale i za maršala Tita, a on ih je zvao „Loknice“. „Lokice“ su bile vrlo atraktivne dok su igrale, zgodne i lepe mlade devojke, u trikoima, sa golim ramenima, a reklo bi se da je Jelena privlačila najviše pažnje.

Posebno je bio interesanstan njen ljubavni život, o kome je, čini se, pričao ceo Balkan. Jelena se prvi put se udala za Dragoslava Lutovca koji je bio njen prvi momak. Za dve godine braka rodila je i dve kćerke za koje je kasnije rekla da su bile njene poslednje lutke.

S obzirom na patrijarhalno i tradicionalno vaspitanje tada je smatrala da se morala udati za Lutovca, s obzirom da je bio njen prvi momak. Ipak, ta ljubav nije potrajala. Razveli su se jer je Jelena zavolela drugog.

Ko je bio njena najveća ljubav?


 

Reč je o Goranu Miloševiću iz „Generacije 5“, koji je još bio poznat po nadimku Apolon. Upoznali su se na vrlo zanimljiv način. Naime, Jelenu je slikao fotograf Miki Veličković i kada joj je doneo fotografije tu su bile i one od Miloševića. Čim ih je pogledala, pitala je Veličkovića o kome je reč.

Kada joj je objasnio da je to Goran iz „Generacije 5“, koja je tada bio veoma popularan bend, ona je odmah tražila njegov broj telefona. Nazvala ga je i predstavila se, međutim, on nije verovao da ga zove Jelena, pa joj je spustio slušalicu.

Ipak, Jelena nije odustajala, a ubrzo je došlo do njihovog prvog susreta. Kada ju je Goran video, bila je to ljubav na prvi pogled. Iako je bila starija od njega skoro deset godina i imala dvoje dece, njihovim osećanjima ništa nije moglo da stane na put.

Beograd je mnogo pričao o ovom dvojcu, a nazivali su ih i „najromantičnijim parom“. Jelena je tada pevala u rok grupi „Lutka“. Često su pevali jedno drugom, a kroz Beograd su se vozili na Goranovom motoru i na taj način neprestano privlačili pažnju.

Bio je to najburniji period života Tinske. Koliko je ljubav bila velika govori i činjenica da joj je Goran posvetio jednu od najpopularnijih pesama „Ti samo budi dovoljno daleko“.

Iako je sve delovalo savršeno, njihova ljubavna priča završila se skandalom. Jelena je navodno Gorana zatekla u krevetu sa drugom ženom. On je tvrdio da je nije prevario, pojašnjavajući da je tu samo prespavala stjuardesa, devojka od njegovog druga, direktora aerodroma, ali nije mu verovala.

Navodno mu se osvetila tako što je bila sa njegovim dobrom prijateljem, čija je devojka prespavala u Goranovom krevetu, a potom je otišla u Novi Sad sa drugaricom.
Potom je upoznala slikara Miću Uzelca. Ubrzo se udala za njega iz inata Goranu, ali i još brže razvela. Posle je opet bila sa Miloševićem, mada nisu ni to nije potrajalo.