Marinko Madžgalj rođen je 1978. u Beogradu, ali je odrastao i u Kotoru. Popularnost je stekao u televizijskoj seriji Crni Gruja, ali i u grupi Flamingosi u kojoj je pevao zajedno sa Ognjenom Amidžićem.

Oprobao se i kao voditelj. Molijer mu je na početku karijere doneo veliku popularnost, a publika je hrlila da gleda predstave u kojima je glumio. Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović s kojom ima ćerku.

Madžgalj se hrabro borio protiv opake bolesti - raka pankreasa, ali je nažalost izgubio životnu bitku tako mlad - u 37. godini, kada je kao već stasali glumac mogao izuzetno mnogo da pruži i filmskoj i pozorišnoj publici.

Marinko Madžgalj operisan je u avgustu prošle godine zbog problema sa pankreasom.

Sve Marinkove uloge

Bio je od 2012. godine stalni član beogradskog Ateljea 212. Kako je saopštio Atelje 212, u tom pozorištu glumio je u predstavama Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina. Zapažene uloge ostvario je i u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta Šine, Hamlet, Govornica, Molijer, Kako vam drago, Zapisi iz podzemlja, Iz junačkog života građanstva. U Bitef teatru igrao je u Fejk porno, Fakebook, a u Narodnom pozorištu u Hasanaginici. Igrao je u televizijskim serijama Pevaj, brate, Na slovo, na slovo, Moj rodjak sa sela, Greh njene majke, Ranjeni orao, Ne daj se, Nina, Crni Gruja, Karadjordje i pozorište, Lisice.

Popularnost je stekao u serijama Crni Gruja i Ranjeni orao i brojnim drugim televizijskim serijama i pozorišnim predstavama. Glumio je u filmovima Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi i Crni Gruja i kamen mudrosti.Bio je i član muzičke grupe "Flamingosi" sa kojom je osvojio prvo mesto na takmičenju Beovizije 2006. godine. Kako prenose mediji, glumac je u avgustu 2015. godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravsteno stanje nije poboljšalo. Sa glumicom Dubravkom Mijatović ima ćerku. Atelje 212 saopštio je da će vreme i mesto komemoracije i sahrane biti naknadno objavljeni.