Više desetina hiljada građana i danas se okupilo kako bi još jednom poručili vlastima da su protiv nasilja u društvu. Poruke su ostavili i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji danima govori da je spreman za dijalog i da sasluša "drugu stranu".

Upravo ta druga strana mu je danas došla pred vrata. Kilometarska kolona građana koju Beograd ne pamti u poslednjih 20 godina uputila se ka Andrićevom vencu kako bi poslali poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj vlasti koja ih je nazivala „lešinarima“, „nasilnicima“, „hijenama“, „onima koji zloupotrebljavaju tragediju“.

„Srpsko proleće se zaustaviti ne može“, poruka koju će zateći predsednik kad dođe na posao (ukoliko je već nije video). Tu su i sledeće poruke:

„U susret slobodi“, „Jači od nasilja“, „Vučiću odlazi“, „Izbačen si, napusti Andricev venac“, „Ima nas još“, „Vučiću vejderu“, „AVetinjo odlazi“, „Opljačkani hijena penzioner“, „Ti moraš da ideš“, „Manje vina manje vina…“

Poruke su ostale u nadi da će predsednik da ih vidi, isti onaj koji se u nekoliko navrata u prošlosti javno hvalio svojom hrabrošću, prepričavajući kako je dočekivao demonstrante ispred Predsedništva i razgovarao sa njima. Večeras ga nije bilo.

https://nova.rs/vesti/politika/izbacen-si-napusti-andricev-venac-gradjani-ostavili-poruke-ispred-predsednistva-koje-ce-dugo-odzvanjati-u-usima-aleksandra-vucica-video/