Гост најновије емисије "Интервју", коју води и уређује Дејан Петар Златановић, у продукцији медијских кућа Србин.инфо и Центар био је лидер покрета "Љубав, вера, нада", Немања Шаровић.

Тема емисија је била позадина догађаја на северу Косова, која је настала као последица сукоба албанских полицајаца са Србима у околини манастир Бањска.

– Ситуација се сада променила – преговарачка позиција Србије и стање са којим сада српски народ живи на Косову и Метохији су данас неупоредиво тежи, рекао је у интервјуу први човек покрета Љубав, вера и нада, додавши да се цео сукоб није могао десити без улоге Александра Вучића.

– Да одмах именујем ко је кривац: Вучић је тај који о свему одлучује. Јер ко је ставио Вулина на чело БИА? Па, Вучић. Хоће можда да каже Вучић – нисам знао ништа о позадини сукоба у Бањској? Ко је ставио и Милана Радоичића, као заменика председника Српске листе; и као човека који је на Косову у српским срединама алфа и омега свега? Ко је ставио и Гашића на челу МУП-а, а Вучелића на чело војске; и ко поставља своје кадрове у свим нашим обавештајно-безбедносним структурама?, упитао се даље током интервјуа Шаровић, дајући одмах одговор да је то Александар Вучић.

Лидер покрета Љубав, вера и нада зато је и подвукао да је због свега наведеног, када је у питању српска страна, Вучићева апсолутна одговорност за споменути сукоб у Бањској и за последице који тај догађај има не само за даљу борбу за јужну српску покрајину, већ и за положај српског народа у њој.

– Ја пре свега захтевам одговорност Александра Вучића, као врховног идиота, као и одговорност свих идиота, које је поставио око себе. Ово озбиљна држава није смела до дозволи. Јер ви да кажете – Нисмо знали шта се дешава – онда сте ви идиоти који треба да поднесу оставке и ритуално се поубијате сви јер нисте за боље, да бисте макар мало спасили сопствени образ, јер образ државе тешко можете, закључио је Шаровић додајући на крају да све што се испостави да је на терену, током сукоба урадио Радоичић, није радио на своју руку, већ по знању и налогу самог Вучића.

А шта је још, током интервјуа, рекао Шаровић о ћутању Српске православне Цркве и српске опозиције, у прва два дана након сукоба у Бањској и тренутном положају Срба на Космету, погледајте у видео прилогу, па о свему донесите свој ваљани суд.

 



Извор: Србин.инфо