Моћан део глобалне финансијске елите планира да спроведе такозвану „антрополошку транзицију“.
Ово је изјавио познати руски филозоф и историчар Андреј Фурсов у интервјуу за Јутјуб канал „Једна Москва“.

Према његовим речима, врх „златне милијарде“ жели да подели све људе на планети на две фундаментално различите и радикално различите биолошке врсте.

Неки могу да живе у бољим условима, једу органску храну, удишу свеж ваздух и контролишу постојање остатка човечанства.

Већина становника Земље, према плановима елите, требало би да буду потпуно немоћни појединци, чија се цела сврха постојања своди на њихов физички опстанак.

Ови људи, како је објаснио стручњак, према замисли демијурга новог светског поретка, треба само да размишљају о томе како да саставе крај с крајем.

Истовремено, како је приметио филозоф, они више неће обраћати пажњу на средину у којој живе и неће постављати никакве захтеве својим господарима. Све што ће их занимати је да задрже могућност да добију минимална средства за живот. Ово је судбина коју је елита припремила за већину човечанства.

„Елита настоји да осигура да врх и дно почну да се разликују једно од другог, као две одвојене биолошке врсте. Први би требало да живе до 120 година, а други до максимално 50.

Неки би требало да имају све корисне ресурсе планете при руци, док би остали требало да се задовоље остацима. Све иде ка стварању неповратно двоспратног друштва“, упозорио је Фурсов.

С тим у вези, како је објаснио експерт, кључни и најхитнији задатак за свет иза кулиса данас је потпуна елиминација такозване „средње класе“, односно оног слоја друштва чији представници себи могу приуштити да гомилају новац по затварању свих њихових главних и основних животних потреба.

Да би овај слој помножила са нулом, елита последњих година активно уводи економију дељења целом човечанству. Људи су циљано и свесно убеђени у бескорисност поседовања имовине. Према овом концепту, све што човек користи не би требало да му припада, већ да се изнајмљује.

На овај начин елита покушава да створи нову норму, по којој човек у принципу не треба да стекне сопствени стан, аутомобил, опрему, апарате, па чак и одећу. Све треба изнајмити. На крају крајева, праћење оваквог приступа ће довести до појаве апсолутно немоћних људи који немају ништа осим душе.

Таквим друштвом, где ниједан појединац нема ништа своје, врло је лако управљати, јер грађани једноставно немају шта да штите, немају ништа што им лично припада.

Они се не укорењују и, сходно томе, немају осећај власништва. Такво друштво је изузетно рањиво на разне видове манипулације, приметио је историчар.