Milorad Veljović štita tajkuna Miroslava Bogićevića od zatvora, odnosno stopirao je istragu protiv njega zato što mu je zaposlio sina i plaća mu 20.000 evra mesečno. Ovo je vest koja je pre neki dan objavljena na naslovnoj strani „Kurira“. U nastavku teksta se tvrdi da je Veljović stavio u fioku (Velja

Fioka je, inače, nadimak direktora policije) dosije o kriminalnim radnjama gazde „Farmakoma“, koji je oštetio državu za više od milion evra.

Hronika,Milorad VeljkovicEkipa „Afere“ je istražujući došla do neoborivih dokaza da je Nemanja Veljović, sin direktora policije, bio zaposlen u koncernu „Farmakom MB“ iz Šapca u periodu od 1. januara 2013. do 31. marta  2014. Ali, on povremeno i dalje nezvanično posećuje sedište istog koncerna, gde mu se vrše isplate u gotovini. Takođe, na osnovu navedenog fiktivnog zaposlenja, Nemanja Veljović poseduje platnu karticu banke koju povremeno koristi i njegov brat Stanko. Posle mesec dana, u maju, Nemanja se zapošljava u „Pobedi doo“, privrednom društvu za ugostiteljstvo i turizam iz Predejana kod Leskovca, čiji je vlasnik Dragan Pavlović zvani Rus. Rus je u bliskim vezama sa porodicom Veljović i direktno je finansirao nedavno letovanje članova iste porodice u mestu Kemer u Turskoj.

Inače, Milorad Veljović, nezvanično, poseduje stambenu jedinicu u novoizgrađenom objektu u Beogradu, u opštini Savski venac, u Ulici Sarajevskoj broj 36, stan 34. Stan se vodi na Relju Veljovića iz Kraljeva, oca direktora policije, ali Relja nije zvanično korisnik usluga „Infostana“. Investitor ove zgrade je Stambena zadruga „Institut“, čiji je direktor Dušimir Petrović. Ovaj Reljin stan najčešće koristi  unuk Nemanja Veljović, gde obično boravi sa svojom devojkom Marijom iz Lazarevca. Vlasnik zadruge, pomenuti Dušimir, pašenog je Milorada Veljovića, koji je na planini Goliji kod Vrnjačke Banje proteklih godina izgradio dve luksuzne vikendice od 200 kvadrata koje koristi familija Veljović.

Pašenog Dušimir Petrović je od 1993. do 1997. bio direktor društvenog preduzeća za izgradnju

Miroslav Bogićević

„Kablar“ iz Kraljeva, gde je ostao upamćen po brojnim malverzacijama i zloupotrebama u radu, zbog čega je tada protiv njega podneta i krivična prijava od PU Kraljevo. U istom periodu je na Kipru fiktivno osnovao firmu „Kablar companz“ koju je koristio za izvlačenje novca od pomenute društvene firme kojom je rukovodio. Njegove poslovne aktivnosti se kasnije šire i na Rusiju, gde je poslednjih godina na građevinskim radovima uključivao i lica iz Srbije za obećanu platu od 700 evra, ali je isplaćivao samo po 300 evra mesečno.

Prema našim nezvaničnim informacijama, na istoj adresi u Beogradu, Sarajevska 36, stan poseduje i Bogoljub Živković iz Čačka, načelnik PU Kraljevo i pomoćnik direktora policije u MUP Srbije, o čemu ne postoje podaci u evidencijama „Infostana“.

Direktor policije Milorad Veljović, ovih dana pokušava na sve načine da za načelnika Uprave kriminalističke policije, umesto smenjenog Milovića, postavi upravo Živkovića. Takođe je utvrđeno da je Živković napravio u Čačku veliku kuću, od nekoliko stotina kvadrata, a da je kasnije podigao fiktivni kredit iz banke kako bi imao pokriće.

Veljovićev pašenog, pominjani Dušimir, ima sina Milančeta koji je formalni vlasnik i zakonski zastupnik Agencije za poslovne usluge „VDM“ iz Beograda, i koji je konkurisao za rad u BIA. Nesuđeni radnik BIA – Milanče je 2012. u Nemačkoj kupio luksuzni automobil BMW 640 D-coupe. Milančetova devojka je Milena Novaković, estradna umetnica zaposlena u Grand produkciji. Milanče je u čestim kontaktima sa Nemanjom Veljovićem uz čiju pomoć nastoji da ostvari direktan kontakt sa Miroslavom Bogićevićem, osnivačem koncerna „Farmakom MB“ iz Šapca.

G. Katić