U stanu u austrijskom glavnom gradu Beču u kome se ilegalno proizvodila marihuana, u sredu je pronađeno telo muškarca za koga se pretpostavlja da je srpski državljanin, a austrijska policija sumnja da iza ovog surovog zločina stoji balkanski klan. Proteklih godina u Austriji deluju brojne kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore koje se na surove načine obračunavaju sa svojim neprijateljima, a mahom je reč o poslovima droge.

Write comment (0 Comments)

Posle Banja Luke (ANURS) i Beograda (SANU), 1. februara je u Londonu održana svečana komemoracija akademiku prof. dr Srboljubu Živanoviću. Organizator skupa je bila Fondacija za sjećanje na Jasenovac i Holokaust, čiji je akademik Živanović bio suosnivač.

Write comment (0 Comments)

Delegacija kulturnog društva “Mihajlo Pupin” iz Ljubljane, u kojoj je bio i inicijator ove ideje Marko Suvajac, je posetila Beč, gde je ozvaničen početak rada Mreže zajedno sa druga dva udrženja člana Mreže, koja su i koosnivači – SPKD Prosvjeta Austrija i Srpski centar.

Write comment (0 Comments)

Akademik Prof. dr Srboljub Živanović i Radovan B. Milić
autor knjige Ko ste, vi, Hrvati? za koju je svoj sud dao
ovaj neustrašivi borac za istinu o zločinima Hrvata u kompleksu jasenovačkih logora.

Juče je u Londonu, posle kraće bolesti, u 90. godini preminuo Akademik Prof. Dr. Srboljub Živanović.
Srboljub Živanović (1933 – 2024.);

Write comment (0 Comments)

Smenjeni dr Zoran Stanković (Trgovište, 9. novembar 1954 – 5 oktobar 2021) bio je srpski patolog, oficir, univerzitetski profesor i političar

Ko je general-major Milun Kokanović, načelnik Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane
Napustio ratište, pa dobio petosoban stan

Write comment (0 Comments)