Vladimir Kokanović predsednik Saveza Srba Slovenije (foto preuzet sa sajta saveza)

Vrlo često, kao gost, nazovi srpskih medijskih kuća, Rtv Pink, Kurir tv Hepi tv i ostalih, komentarisali ste teme koje apsolutno nemaju ni jednu dodirnu tačku sa Srbima u Sloveniji, a još manje sa pozicijom na koju ste čudnim putevima dovedeni.

Write comment (0 Comments)

Naši književnici koji žive u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj formirali su nedavno Savez srpskih stvaralaca Skandinavije u cilju negovanja i promocija srpske kulture, jezika i stvaralaštva među Srbima koji žive u ovom delu Evrope. U organizaciji Saveza 19. i 20. oktobra u Oslu se održavaju Prvi srpsko - norveški književni susreti.

Write comment (0 Comments)

Posle Banja Luke (ANURS) i Beograda (SANU), 1. februara je u Londonu održana svečana komemoracija akademiku prof. dr Srboljubu Živanoviću. Organizator skupa je bila Fondacija za sjećanje na Jasenovac i Holokaust, čiji je akademik Živanović bio suosnivač.

Write comment (0 Comments)

 

U stanu u austrijskom glavnom gradu Beču u kome se ilegalno proizvodila marihuana, u sredu je pronađeno telo muškarca za koga se pretpostavlja da je srpski državljanin, a austrijska policija sumnja da iza ovog surovog zločina stoji balkanski klan. Proteklih godina u Austriji deluju brojne kriminalne grupe iz Srbije i Crne Gore koje se na surove načine obračunavaju sa svojim neprijateljima, a mahom je reč o poslovima droge.

Write comment (0 Comments)

Akademik Prof. dr Srboljub Živanović i Radovan B. Milić
autor knjige Ko ste, vi, Hrvati? za koju je svoj sud dao
ovaj neustrašivi borac za istinu o zločinima Hrvata u kompleksu jasenovačkih logora.

Juče je u Londonu, posle kraće bolesti, u 90. godini preminuo Akademik Prof. Dr. Srboljub Živanović.
Srboljub Živanović (1933 – 2024.);

Write comment (0 Comments)