Andrej ili bilo koji član porodice Vučić je samo sporedna meta, a pravi cilj je slomiti Aleksandra...

Kriminalci napadom na Andreja šalju poruku i ruše Aleksandra Vučića! Crnogorski klanovi povezani sa mafijom iz Srbije i regiona pokušali su da stegnu obruč oko premijera Srbije, a indirektna meta u ovom pokušaju napada na Vučića bio je njegov brat, jer je predsednik Vlade najranjiviji kada je reč o članovima njegove porodice!

Prema saznanjima našeg lista, pripadnici crnogorskih klanova, kao i drugi „mafijaši” iz okruženja potpomognuti srpskim kriminalcima su rešili da udare na premijera Srbije, koji je najavio jak udarac mafiji od strane države, i to po sistemu „mekog trbuha”.

Prvi put izostao s posla

Premijer Srbije Aleksandar Vučić juče je bez obrazloženja i prvi put izostao sa posla. On nije došao na posao u zgradu Vlade i otkazao je sve sastanke, a njegovi saradnici rekli su da ne znaju gde se predsednik Vlade Srbije nalazi i šta je razlog nedolaska.

- Andrej ili bilo koji član porodice Vučić je samo sporedna meta, a pravi cilj je slomiti Aleksandra. U toj borbi mafijaški klanovi iz Crne Gore i njihovi drugari iz Srbije rešili su da sistemom „mekog trbuha” udare na premijera. To znači da će u toj borbi ciljati tamo gde najviše boli i neće prezati - kaže kriminolog Zlatko Nikolić.

Prema njegovim rečima, oni to rade iz straha od najavljene borbe države sa kriminalom.

Nakon saslušanja 37 osoba u slučaju „Jajinci”, pronalaska oružja u Novom Beogradu i dojave o bombi u naselju Belvil, u kojem je i stan Aleksandra Vučića, premijer je juče naložio nadležnim bezbednosnim organima da ne izlaze u javnost sa informacijama o događajima u Jajincima i Novom Beogradu.

Kriv zato što je brat premijera: Andrej Vučić

Mediji su preneli nezvaničnu informaciju da, u skladu s Vučićevim nalogom, informacije o oružju pronađenom u blizini poriodične kuće premijera u Jajincima i u garaži u Novom Beogradu neće biti iznošene u javnost dok se istraga ne okonča.

U tom kontekstu je Igor Bečić, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, odložio sednicu tog tela planiranu za sutra, a na kojoj trebalo da direktori bezbednosnih agencija informišu članove odbora o ugrožavanju bezbednosti premijera.

- Procenio sam da je potrebno dati više vremena bezbednosnim službama za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera i njegove porodice i odlučio sam da odložim sednicu odbora - rekao je Bečić.

Politički analitičar Branko Radun kaže za „Alo!” da je cilj kriminalaca iz regiona da za sebe obezbede „mesto pod suncem”, a pošto im je to mesto ugroženo najavom premijera Srbije da će ih silno udariti, oni udaraju na sve strane.

- Svi dobro znaju da je premijer Vučić ranjiv kada su u pitanju njegovi članovi porodice, pa zato udaraju i ciljaju Andreja, a u stvari ruše predsednika Vlade - kaže Radun i dodaje da nije uobičajeno da mafija udara na porodicu, ali da su sada očigledno uplašeni.

 



Policija odvukla sumnjivi „pežo“, Foto: Ana Paunković

 

Dojava o bombi

Zgrada „Er Srbije” u ulici Jurija Gagarina 12 u naseju Belvil, u kojem živi i premijer Vučić, juče je bila evakuisana na više od tri sata zbog lažne dojave o bombi. Pripadnici kontradiverzione jedinice MUP-a su nakon višesatne pretrage iz podzemne garaže odneli sumnjivi automobil „pežo 406”, kojem su skinuli tablice. - Kontradiverzione ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova su nakon detaljnog pregleda zgrade u ulici Jurija Gagarina utvrdile da je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi bila lažna - saopštio je MUP nakon ovog događaja. Stanar zgrade koja se nalazi pored pretraživane kaže da je već duže vreme posmatrao baš taj automobil u podzemnoj garaži i da su se njegovi vlasnici „ponašali čudno”. S. S.

Amerika nam pomaže u istrazi

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je juče da je Srbija zatražila pomoć SAD da se rasvetli pozadina pokušaja ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića ili njegovog brata