Nakon pet meseci istrage inspektori su došli do saznanja da je pljačka izmišljena, a sve kako bi izvukao novac od osiguranja!

Sredinom juna komšije su čule Miletićevo zapomaganje iz njegovog stana i pozvale policiju. Patrola koja je prva stigla upala je u stan i našla ga zalepljenog lepljivom trakom za stolicu. „Neko mi je kucao na vrata stana. Pogledao sam kroz špijunku i pošto nikog nisam video, otvorio sam vrata. Tada su na mene nasrnula dva maskirana muškarca i ugurala

me u stan. Držali su mi pištolj uperen u lice”, ispričao je tada Milatović inspektorima i dodao da su mu ukrali novac i razna „osetljiva” dokumenta.

Pet meseci kasnije inspektori su sklopili kockice i juče saopštili da je pljačka izmišljena!

„Žrtva je iznosila kontradiktorne izjave. Na kraju je, suočen sa time, priznao da je izmislio pljačku želeći da prevari osiguranje. Razotkriven je i saučesnik koji mu je pomogao da fingira razbojništvo”, saopštila je policija, a juče preneo bečki list „Hojte”.

Kontroverzni pisac i nacionalista

Milatović od 1983. živi u Beču. Član je udruženja književnika u Srbiji i Crnoj Gori i Austrijskog udruženja pisaca. Na raznim sajtovima, uglavnom Srba u dijaspori, mogu se naći i veoma teške optužbe na račun ovog pisca. Austrijska štampa je „napad” ocenila kao „politički triler”. Za Milatovića pišu da je poznat kao „nacionalista, kontroverzni autor, vođa Srpskog nacionalnog preporoda”.

Pavle Bulatović, ubijen 2000. godine, Foto: EPA

 

„Odneli mi pare, slike i papire od Bulatovića

”Milatović je nakon pljačke novinarima ispričao da su mu lopovi tražili dokumentaciju na osnovu koje je napisao knjigu o pravoslavnim sveštenicima koji su bili „komunistički špijuni”. - Uspeli su da pronađu dokumentaciju koju sam dobio od ubijenog ministra Pavla Bulatovića, kao i 12 umetničkih dela, i oko 3.200 evra u gotovini iz kućne kase i još nekoliko vrednih predmeta. Reč je o dvojici grmalja, koji su nosili fantomke na glavi. Pričali su na lošem nemačkom sa južnjačkim naglaskom i naređivali mi šta da radim. Nisam se opirao jer nisam imao šanse da se izborim sa dvojicom naoružanih napadača - ispričao je Milatović.

ALO ·1 day ago
Petar Milatović Ostroški, Foto: printskrin youtube