Izvršni odbor DeSUS je soglasno sklenil, da stranka ne bo podprla proračuna za leto 2014, v kolikor bo v njem predvidena ukinitev letnega dodatka za upokojence s pokojnino nižjo od 622 evrov, je danes dejal predsednik DeSUSa Karl Erjavec. Pri tem je še poudaril, da je trdnost koalicije odvisna predvsem od razumnosti predlaganih ukrepov in kakšni bodo dogovori v

koaliciji glede posegov v prejemke upokojencev. "Če bodo ukrepi nerazumni, pa se bojim, da koalicija ne bo zadosti trdna, zlasti, ko bo prišlo do glasovanja o proračunu". Glede posledic pa je Erjavec povedal, da naj Bratuškova kar sama razmisli o tem.

Izvršni odbor stranke po besedah Erjavca tudi nasprotuje vsem morebitnim drugim posegom v pokojnine, o katerih se govori v javnosti, med drugim tudi predlogu, da bi se regres ukinil samo za upokojence, ki imajo več kot 450 evrov pokojnine. "To za stranko DeSUS ni sprejemljivo. Vztrajamo na tem, da vsi upokojenci, ki imajo manj kot 622 evrov pokojnine, prejmejo letni dodatek," je dejal Erjavec. Dodal je, da stranka nasprotuje tudi predlogu, ki se je pojavil v javnosti, namreč, da bi se za odstotek ali dva znižale samo pokojnine višje od 622 evrov.

 

Spletno uredništvo/foto:Robert Balen