V sredo 03. maja so v Mestni galeriji Riemer ob poslušanju poezije dr Marjana Berginca, v odlični interpretaciji Ele Veronike Dolšak in Franja Funklja-Frenka, utripala številna srca.

Večer je s petjem in igranjem kitare obarvala Simona Kropec. Vsi so člani KUD Gnezdo. Dogodek Utrip srca, je pripravilo SSKHD SREČANJE v sodelovanju s KUD GNEZDO in v so-organizaciji s Splošno knjižnico, Občino in TIC-em Slovenske Konjice.
Dr. Marjan Berginc, zdravnik splošne in družinske medicine, ki že 30 let skrbi za skoraj 2000 pacientov. Pravi, da je po srcu matematik, odločil pa se je za zdravniški poklic. Leta 2016. je dobil priznanje "Moj zdravnik", ki ga podeljuje revija Viva in istega leta so ga bralci časopisa Novice izbrali za naj osebnost Novic.
Dela tudi v službi Nujne medicinske pomoči, nekaj let je bil direktor Zdravstvenega doma in je mentor mladim zdravnikom.
Ob tem, da je prijazen, srčen strokoven in predvsem ljudski zdravnik, je tudi poet. Leta 2017, je v samozaložbi izdal svojo prvo pesniško zbirko z naslovom Utrip srca. Piše v verzih in v slogu Franceta Prešerna in sodobnikov. Zbirka vsebuje štiri sklope: pesmi vezane na delo, voščila, sklop utrinki in pesmi, ki izražajo ljubezen. Večino pesmi je posvetil ženi Evici, ki ji vsako leto za rojstni dan podari zbirko svojih pesmi, ki jo krasijo fotografije, ki jih posname sam. Do sedaj ji je podaril že deset zbirk. V nastajanju pa je tudi že nova knjiga.
Dr Marjan Berginc je pravi izvir poezije. Piše v vseh urah dneva in noči, če le utegne.
Ob izidu svoje prve knjige je zapisal: Naj bo ta knjiga kamenček v mozaiku lepega sveta, ki ga avtor želi deliti z vami.



Metka Zoya Obrul