23 Small

TRAGOVI / Metka Zoya Obrul

V Riemerjevi galeriji v Slov. Konjicah je na ogled razstava slik Mojmira Plevnika Mojča iz Slovenj Gradca.
Odprtje razstave je organiziralo Slovensko srbsko kulturno humanitarno društvo SREČANJE iz Slovenskih Konjic, v soorganizaciji s Splošno knjižnico in TIC

Slovenske Konjice.
22 SmallObiskovalce, ki so prišli iz raznih krajev Slovenije in so galerijo napolnili do zadnjega kotička, je ob odprtju s svojo avtorsko glasbo in hudomušnimi besedili razveselil legendarni kantavtor in pesnik Adi Smolar.
008 SmallUmetnik Mojmir Plevnik Mojč je razstavil 13 svojih del, istočasno pa je to tudi njegova 13. samostojna razstava. Slikarsko znanje je pridobival od očeta, priznanega likovnega pedagoga na Ravenski gimnaziji, Marinka Darinka Plevnika. Kot osnovnošolec je v takratni Jugoslaviji prejel zavidanja vredno priznanje na državnem natečaju likovnega oblikovanja-Plakat.
Slika predvsem v akrilni tehniki, na platno. Tematika njegovih del zajema stilizirane akte in konstrukte intezivnih barv, geometrijsko pravilnih oblik, ki so postavljeni v zunanji prostor, kot neke vrste »foma viva«. Veliko pa se ukvarja tudi z računalniško grafiko, tako imenovano DIGI-ART.
5 SmallOb odprtju razstave je slikar Mojmir Plevnik Mojč, društvu SSKHD SREČANJE, podaril svojo umetniško sliko krajine, ki jo bo društvo tudi tokrat podarilo v humanitarni namen.
Razstavo si je možno ogledati do 18. Novembra.

Za lažjo predstavo o umetnikovem opusu, prilagam še povezave, na katerih si lahko ogledate njegovo ustvarjanje.

DIGI-ART-Mojmir Plevnik Mojč:

 

https://www.youtube.com/watch?v=KS54O2qy_JQ

https://www.youtube.com/watch?v=D3n8uzmIdI0

Virtualna razstava:
http://www.panorame.si/mojc/

 

Metka Zoya Obrul