Жељко Рељић је рођен 1972. у Шапцу. Одрастајући на Сави, у раној младости, открио је своју велику љубав – музику. 2001. године је дошао у Аустрију, где врло брзо постаје тражени музичар. 2006. године почиње да слика, и то веома успешно.

Излагао је у Аустрији, Хрватској, Србији...Жељка Рељића, срели смо летос, пред његову самосталну изложбу у Новом Саду, под интригантним називом "Свет не разуме уметника".
       Жељко Рељић, заљубљеник у музику, боје, пределе...Још у раној младости открио је своју велику љубав, музику, научио да свира три инструмента, и 2001. године отишао у Беч, где је врло брзо постао тражени музичар.
       "Мени се свиђа град, град је диван, романтичан спој модерног и старог, историја...Наши људи кажу: у Беч се ишло по знање, а у Будимпешту због лепих девојака", каже Жељко.



Посматрајући кћерку како слика, добија жељу да и сам узме четкицу, која му, као неким чудом, открива нови свет, колоритан и бескрајан.
       "Могу са поносом да кажем да сам од детета научио прве кораке, па сам вежбао и даље радио на себи."

Ређају се изложбе, у Србији, Аустрији, Хрватској, публика је освојена. Од Града Беча добија атеље у коме, углавном ноћу, на платну исписује своје снове, надања, чежње...



„Слике настају на мојим путовањима, настају из музике коју слушам...пар слика сам стварно сањао и одмах сам ујутру, кад сам устао, скицирао и отишао у атеље да их насликам тако како сам их у сну видео", истиче Жељко.
       О његовом стваралаштву, у Аустрији је објављена и за кратко време и распродата књига која представља Жељкове радове настале од 2008. до 2010. године. Али, он негује и друге своје страсти- путовања, фотографију, колекционарство...На мотору, сам или у групи, осваја нове пределе и пејзаже, хватајући фотоапаратом непоновљиве тренутке...

       „Бајкер сам, возим чопер. Возим под клубом који се зове Чопер Србија, мада не припадам никаквим клубовима, нити организацијама, али је ипак на путу важно да се зна одакле долазим. Путујем доста, и то ме обнавља, то ме инспирише и одмара ме од свог посла који радим", каже Жељко.
Ипак, све је ближи одлуци да се врати у Србију, са идејом да направи атеље у родном Шапцу или Суботици.
РТС/ Прилог Вање Васић