Posle pronalaska tela 18-godišnje Hrvatice, Anite Juranović u mestu policija traži pomoć od svih koji eventualno imaju informacije o ovom slučaju. Da podsetimo slučajni prolaznik video je telo Juranovićeve u nedjelju oko 10 sati ujutro u vrtu pored lokalne crkve. Prolaznik je odmah pozvao hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Budući da su uočene teške povrede glave, odmah je obavešteno tužilaštvo i kriminalistička policija. Svedoci su izjavili da je Anita te noći napustila restoran u centru oko 6 sati ujutro.

Na obdukciji u Gracu otkriveno je da je pretrpela teške povrede glave, i da ima prelom lubanje. Anita je u Vajcu živela sa mkajkom sestrama i bratom.
Baka Ivuša je pod sedativima, hoda po kući, gleda fotografije i plače.
"Moja ćerka Željka, Anitina mama, teško je podnela suprugovu smrt. Mislim da se još nije oporavila i ne znam kako će ovo da preživi. Čekamo da nam jave šta je tačno bilo. Čini mi se da žele poštede jer znaju da smo Stjepan i ja bolesni. Pre tri dana, pre nego što smo dobili strašnu vest, oboje smo završili na Hitnoj ", u suzama priča baka Ivuša.
Jakići su pre 20 godina zbog rata bili prisiljeni da napuste svoju Kotor Varoš (BiH). Bili su izbeglice i skrasili se u pitomom slavonskom selu. Dva sina i tri ćerke otišli su trbuhom za kruhom u Austriju i Nemačku. "Ne znam ko bi mogao da naudi našoj Aniti. Bila je umiljata i draga. Volela je sestre, posebno blizanku, i brata Danijela. Ne znam kako ćemo ovo preživeti. Ako joj je netko naudio, neka ga policija što pre uhapsi i privede pravdi. Neka nosi svoj greh sa sobom sve dok ne dođe pred Boga, kome će položiti račun. Nije trebao ovako da nas rastuži. Kako mu nije bilo žao da uradi tako nešto", pita se neutešni deda Stjepan.

 (Kurir.rs/24sata.hr)

Foto printscreen 24sata.h/Franjo Lepan