SRBIJA – Na društvenim mrežama se pojavila onlajn peticija kojom se traži ukidanje i oduzimanje državljanstva Republike Srbije poznatim nevladinim aktivistkinjama Sonji Biserko i Nataši Kandić.
Naime, već duži niz godina u široj srpskoj javnosti, zbog svojih političkih stavova, Nataša Kandić i Sonja Biserko su percipirane kao simboli „antisrpstva“, a netrpeljivost među većinskim delom srpskog naroda poprima vrhunac.

U ovoj onlajn peticiji njih dve se nazivaju „fašistima“ i traži se da budu proterane iz Srbije. „Cilj je da sakupimo što više potpisa da bi se oduzelo državljanstvo ovim fašistima i proteraju iz naše zemlje!!!“ – piše na internet stranici ove onlajn peticije.
Peticija se sprovodi pod nazivom „Peticija za oduzimanje državljanstva Sonji Biserko, Nataši Kandić“, a adresa na kojoj se nalazi ova onlajn peticija je: Peticija za oduzimanje državljanstva Nataši Kandić i Sonji Biserko Kao autor peticije je potpisana Nevena M., a sasvim je izvesno da bi na ovakvo delovanje mogao reagovati i MUP, jer je država pokazala da vodi politiku kojom se javno negativno političko označavanje pojedinaca tretira krivičnim delom.
Poslednji slučaj je bio „Spisak srbomrzaca“ koji je objavila organizacija SNP Naši, a zbog čega je pokrenut sudski proces protiv lidera ove organizacije, Ivana Ivanovića.

Izvor: Srbija Danas